Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2017 01:15 - Съпругата на Бога-творец и творчеството
Автор: valentint Категория: Други   
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.04.2019 04:44


Съпругата на Бога-творец и творчеството

Увод

Като изключим някои съвременни,продиктувани от истеричните,лишени от реални аргументи и потвърждаваща фактология вопли на феминистките и пеещия в съзвучие с тях неизбежен рой от колаборационисти и мухльовци от набедения като мъжки джендър,разбира се,възприети като единствено „политически коректни”,отговарящи на повеите на времето и налагани като такива норми от като се започне от световния (особено на Западната цивилизация такъв) нобилитет и се стигне до треторазредните драскачи,всевъзможните водещи на „реалити-шоу” и непознаващи нотите музикални звезди,та чак до дъното на бездарността именувано Холивуд,инсинуации,че Бог може да е и жена,всички моноистични религии са съзвучни в поне едно твърдение за Неговата самоличност.

Бог е мъж.

При това,което според мен е и по-важно,Той не е женен,никога не е бил женен и май не планира да промени статуквото.

Поне аз не съм срещал Негови обяви за запознанство с цел брак,”приятелство с привилегии”  или „евтина платена любов” в Интернет.Най-малкото всезнаещия,подобно на Него Гугъл не открива такива в световната Му мрежа.

Дори за тотално невярващ в никакви,невъзможни да се пресъздадат в математически формули теории и идеи,в мъжката идентичност на „единствения Бог”,”творец на мирозданието”,както и в Неговата,по какъвто и да е начин необвързаност с женския джендър има желязна математическа логика.

Защото в противен случай Той не можеше да бъде това което всички вярващи в Него твърдят,че е.

Творец.

Защото в иначе създадения от Случайността,съществуващ в Неопределеността и управляван от Хаоса Универсум има едно обективно,непроменимо и сигурно нещо:

Няма жена творец.Както и щастливо женен такъв.

В цялата световна литература не може да се открие написан от жена шедьовър.Странно след като представителките на пола с много по-ниски нива на хормона тестостерон са преобладаващо мнозинство сред пишещите (както и сред четящите,но това е друга тема).При това не само в съвремието.Например в високо развитата културно Япония в продължение на близо 2000 г.,чак до епохата Мейджо (започнала през 1854 г.) проза са писали само жени и в следствие такива важни текстове като „Тайра моноготари” или „Гендзи моноготари” например имат всички качества и достойнства на пълнещите сергиите и рафтовете съвременни чиклети.В Западната литература нещата не стоят кой знае колко по-добре.Да се наричат класика „сапунените опери” на сестри Бронте или Джейн Остин си е чиста липса на естетическа култура,но все пак бледнеят пред Нобеловите премии дадени по неясно какви,гарантирано нелитературни критерии на Пърл Бък,Барбара Фришмут или Светлана Алексиевич.

В останалите изкуства нещата стоят далече по-зле.Няма картина или скица рисувана от жена поне доближаваща се като качество до най-слабата,неполучила се творба на Вермеер,Гринбъро или Клод Моне.В най-ужасно звучащия опус на Палестрина,Бах,Брамс или Цезар Франс има повече музика от всичко написано от композиторки от слабия пол.

Подобно е положението в академичната наука,както и в приложната.Може ли да си спомните изобретение от ранга на 1500 патента на Едисън,тези на Тесла  или Ерикссон създадено от жена. Или значима,повдигнала на ново ниво или променила някоя от естествените науки теория или откритие дело на женско същество.

Добре.Ще ви помогна.

В приложната наука за такова се води откриването на кевлара.Всички знаем,че е приписано на Стефани Куолек. Само,че има уловка.Тя всъщност е административен ръководител на екипа създал разработката,а не самостоятелен творец.

Ще ви помогна пак.

Неизбежната Мария Кюри.Първи носител на две Нобелеви награди за наука.За физика и химия.

Само,че пак има уловка.Нарича се Пиер Кюри.Мразещ да говори пред хора и изобщо да излиза от лабораторията си,предпочитащ да бъде представляван във всичко от съпругата си учен.

Има пропаст между измислянето,сътворяването на нещо и неговото представяне пред света.

Нали никой от многобройните последователи на Мохамед не преписва създаването на Корана на реално написалата го под диктовката на баща си Фатима?

Та да се върнем към темата за Твореца.И причините за смазващия приоритета,ако не говорим за изключително представителство който държи в творчеството,във всички негови насоки мъжкия пол.

Още повече,че това изглежда странно на фона на като цяло по-високото представителство на жените във високите нива на коефициента за интелигентност.

Причините разбира се са много.

Част от обяснението е в разхвърляното,едновременно работещо в няколко посоки и по различни теми женско съзнание противопоставено на еднопосочно концентрираното,тунелно мъжко в резултат на еволюцията на слабия пол като поддържащи обществените отношения и тази като войни и ловци на силния пол.

За други две.Според мен далеч по-важни причини творчеството да е приоритет предимно на мъжете ще стане дума във втората част на статията.Тук само ще ги назова:

1.Секса или по-скоро въздържането от секс,сексуалната незадоволеност като мощен творчески стимулатор.

2.Глада.Не сексуалния,а обикновения,хранителен глад в същата роля.

Още по-добре двата заедно,в отбор.

 

Валентин Тодоров






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1502448
Постинги: 273
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031