Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2017 22:00 - Датски изобретател обвинен в убийство на шведска журналистка
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 922 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Датски изобретател обвинен в убийство на шведска журналистка

Предполагаемата жертва е шведската журналистка Ким Уол, която е нещатен сътрудник на The New York Times и The Guardian

13 Август 2017 13:17        
image  

Снимка: Тема


Датският изобретател и собственик на частна подводница U3 Nautilus Петер Мадсен бе обвинен от прокуратурата в Копенхаген в "непредумишлено убийство" - съобщи The Copenhagen Post.

Предполагаемата жертва е 30-годишната шведска журналистка Ким Уол (Kim Wall), която е нещатен сътрудник на The New York Times, Time и The Guardian.

В четвъртък Петер Мадсен качил журналистката на своята подводница от своята база в Рефхалеьон в североизточната част на Копенхаген. Но подводницата изпаднала в беда и потънала в района на Кьоге в петък, след като се повредила системата за изплуване и потопяване. 46-годишният Мадсен бил спасен, но от Ким Уол няма и следа. След като тя не се върнала у дома си до събота, нейният приятел информирал полицията, че е изчезнала.

 

image

Мястото, където е потънала подводницата
-------------------------

Петер Мадсен е арестуван и "обвинен в убийството на Ким Изабел Федерика Уол на неизвестно място и в неизвестно време след 17.00 ч. в четвъртък", но той не признава вината си и твърди, че след като разходил журналистката я оставил отново на брега около 21.00 ч. и се върнал сам в морето.

Според информация на в.  Ekstra Bladet не е имало никаква повреда в подводницата, а Мадсен умишлено я е потопил, за да прикрие уликите срещу себе си. 

 



Водолазите все още не могат да влязат в подводницата, за да я разследват и това ще стане, след като тя бъде транспортирана до сухия док.

Подводницата U3 Nautilus е с дължина 17 м и тя е една от трите, построени лично от Петер Мадсен. Подводницата тежи 40 т и в нея може да плуват до 8 души, но в кабината за управление има място само да 1 човек. U3 може да се спуска на дълбочина 100 м и бе спусната на вода през 2008 г. Мадсен твърди, че удоволствието да си направи такава подводна лодка му е струвало €200 000. Той обаче не ги платил от джоба си, а ги събрал чрез микрофифансиране в Интернет.
 

image

Задържаният предполагаем убиец Петер Мадсен (вдясно)
----------------------------

Петер Мадсен е адвокат към министеството на отбраната и е основател на фирмата Copenhagen Suborbitals, която се занивама с разработване и изстрелване в космоса на любителски ракети.

Журналистката Ким Уол е родена в Стокхолм, но е живяла във Великобитания, учила е в London School of Economics, Columbia University в Ню Йорк и Sorbonne в Париж. В момента живее в Ню Йорк и пътува често до Пекин, но се връща постоянно в Европа. Полицията продължава да издирва Ким Уол, като в съобщението се казва, че тя е с ръст 160 см, кестенява коса, с хармонична фигура, в деня на изчезването си е била оранжева блуза и пола на черни и бели елементи и плетен пуловер.

 

image

 

Снощи Мадсен даде интервю за датската телевизия и изглеждаше напълно спокоен, като по повод на инцидента коментира само:

"Аз съм добре, не съм тъжен заради Nautilus, който потъна".

Преди това той се яви в съда в Копенхаген и прокурорът Луис Ниелсен му прочете решението той да бъде задържан за 24 часа, докато бъде взето решение дали той ще бъде арестуван за постоянно. Според датските закони Мадсен може да остане зад решетките без конкетни доказателства за обвинението до 28 дни. 

 

АВТОР   image Temaonline

office@temaonline.bg




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39915697
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930